nl-BEfr-FRde-DEen-GBes-ES
foto's Brugge © foto.brugge.be | volg ons
Zin in een portie cultuur en spektakel?

Zin in een portie cultuur en spektakel?

Auteur: Hotel Karel de Stoute/donderdag 8 mei 2014/Categorieën: algemeen nieuws, activiteiten en evenementen in brugge

Brugge biedt u een brede waaier aan culturele activiteiten:

Theater, concerten, dans, performence, familievoorstellingen, kunst en nog zoveel meer. Voor jong en oud valt er op cultureel vlak dus heel wat te beleven!

Zo zijn er ondermeer volgende locaties:

 

Concertgebouw brugge

Het Concertgebouw is een muziek- en podiumkunstencentrum dat zich richt op de ontwikkeling en presentatie van kunst op een mondiaal niveau. Het richt zich vooral op muziek en hedendaagse dans. Met de interactieve ruimte voor geluidskunst en een collectie beeldende kunst worden steeds mogelijkheden gecreëerd voor hedendaagse kunstbeleving.

Een gezellig avondje uit in een eigentijds en architecturaal Concertgebouw vlakbij het Zand is zeker een aanrader. Wenst u een groots orkest bij te wonen met dansgezelschappen uit binnen- en buitenland? Een romantisch avondje met piano optreden in een uitmuntende akoestiek? Dansers bewonderen vanuit Afrika of Amerika? Dit alles in combinatie met kunst op een mondiaal niveau?

De moeite waard dus om een bezoekje te brengen. Ook achteraf kan u nog even nagenieten in het gezellige café!

lees meer

Stadsschouwburg

De Brugse Stadsschouwburg dateert van 1869 en is één van de best bewaarde stadstheaters in Europa. Achter de gevel in neorenaissance stijl bevinden zich een prachtige grote theaterzaal en een foyer. De roodfluwelen zetels bieden plaats aan ongeveer 700 toeschouwers. Nationale en internationale topproducties worden hier gepresenteerd van hedendaagse dans, theater en concerten.

Magdalenazaal

Deze zaal is hét adres voor jong theater- en dansgeweld, maar ook voor concerten. Zowel grote namen als intiem clubtalent doen hier hun eigenzinnige ding, alsook studentenfuiven vinden hier plaats. Op regelmatige basis worden daarnaast ook kindervoorstellingen en -activiteiten georganiseerd. De Magdalenazaal ligt vlakbij het Station van Brugge en de Smedenpoort.

lees meer

Kunstencentrum De Werf

Dit kunstencentrum heeft zijn naambekendheid vanuit het jazzmilieu. Het is een vaste concertplaats voor tal van binnenlandse en buitenlandse muzikanten. De maanden oktober tot en met mei is er elke tweede maandagvan de maand een gratis jamsessie in de foyer. Je kan er ook terecht voor een leuk theaterstuk, van hedendaagse producties tot kindertheater.

lees meer

Voorstellingen

Wenst u te weten te komen welke voorstellingen er binnenkort plaats vinden? Of wenst u tickets te bestellen?

http://www.ccbrugge.be
http://visitbruges.be

Of vraag gerust meer informatie in ons hotel.

 

Aantal keer bekeken (14016)/Reacties (0)