nl-BEfr-FRde-DEen-GBes-ES
foto's Brugge © foto.brugge.be | volg ons
Ontdek het Brugse Ommeland tijdens uw verblijf.

Ontdek het Brugse Ommeland tijdens uw verblijf.

Auteur: Hotel Karel de Stoute/woensdag 11 maart 2015/Categorieën: activiteiten en evenementen in brugge

Het unieke Brugse Ommeland is een trekpleister voor iedereen die Brugge en omgeving wil bezoeken op een actieve manier. Met de fiets, mountainbike, racefiets, al joggend of te voet? Het maakt niet uit. De omgeving rond de Brugge is puur genieten van de natuur, het polderlandschap, veel cultuur, pittoreske dorpjes, authentieke kastelen, mooie bossen, domeinen en zoveel meer.

Wenst u graag een fietsbrochure of wandelbrochure? Vraag meer informatie aan de receptie van ons Hotel Karel de Stoute. Wij helpen u graag!

Het Brugse Ommeland heeft talrijke fiets- en wandelroutes te bieden:

Fietsroutes

Neem je stadsfiets, mountainbike of racefiets en geniet van uitgestippelde fietstochten:

  • Provinciale fietsroutes brengen je tot bij de mooiste en rustigste plekjes van de regio. Nu eens mysterieus ingetogen, dan weer ontroerend onbeschaamd: de vele groengebieden in de regio verleiden je elk op hun eigen manier.
  • De themafietstochten zijn ideaal voor wie extra meerwaarde wil geven aan hun fietstocht. Deze tochten zijn uitgestippeld op het netwerk en handelen over een specifiek thema.
  • Het fietsnetwerk staat garant voor meer dan 900 km fietsplezier. Aan de hand van de knooppunten stippel je zelf de perfecte route uit, allemaal op eigen tempo!
  • De Groene fietsgordel Brugge loopt langs verrassend aantrekkelijke groengebieden vlakbij de stadsrand
  • De Groene 62, een 22 km lang voormalig stoomspoorwegtracé tussen Oostende en Torhout, waar het heerlijk fietsen en wandelen is.

Wandelroutes

Neem je stevige wandelschoenen mee en ontdek de prachtige omgeving van het Brugse Ommeland.

  • De Provinciale wandelroutes laten je de mooiste plekjes verkennen die het Brugse Ommeland te bieden heeft.
  • De Erfgoedwandelroutes:  Fan van erfgoed? dan zijn deze wandelroutes zeker iets voor jou.
  • De Groene Halte routes leggen de focus op de combinatie wandelen en openbaar vervoer en leidt je langs de prachtigste plekjes.
  • Het Wandelnetwerk Bulskampveld is de ideale keuze voor diegene die liever zelf de touwtjes in handen nemen en hun route zelf uitstippelen.
  • De Groene 62, een 22 km lang voormalig stoomspoorwegtracé tussen Oostende en Torhout, waar het heerlijk fietsen en wandelen is.

Begeleide fietstochten worden ook georganiseerd: meer info op www.quasimundo.com.

Brugge ontdekken op een actieve en sportieve manier? Al deze wandel- en fietsroutes maken het vast en zeker de moeite om meerdere nachten te verblijven! Ons hotel is alvast de ideale vertrekbasis vanuit het hartje van Brugge.

Boek uw verblijf

Lees meer over deze prachtige routes op de website van het Brugse Ommeland.

 

Aantal keer bekeken (13176)/Reacties (0)