nl-BEfr-FRde-DEen-GBes-ES
follow us
De Grote Markt van Brugge vlakbij!

De Grote Markt van Brugge vlakbij!

Author: Hotel Karel de Stoute/Freitag, 7. November 2014/Categories: unser hotel

Een weekendje of vakantie in Brugge is altijd volop genieten van sfeer en gezelligheid, cultuur, winkels en restaurantjes, wandelen of fietsen langs de Reitjes en zoveel meer. Om te proeven van al dat moois dat Brugge te bieden heeft, is Hotel Karel de Stoute ideaal gelegen. U verblijft daarnaast in een prachtig gerestaureerd herenhuis gelegen in het pittoresk en historisch stadscentrum vlakbij de Grote Markt.

Een wandeling tot aan de Grote Markt te Brugge mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek. Een eeuwenlang praalgebouw is het Belfort, de ideale uitkijktoren. Met zijn 83 meter hoge toren, 47 luidende klokken en een ongelooflijk adembenemend uitzicht over de Brugse stad en omstreken, is dit de prachtigste toren van Brugge. Te midden van het grote plein vind je een standbeeld van twee Brugse volkshelden Jan Breydel en Pieter De Coninck. Tijdens de Guldensporenslag speelden zij een belangrijke rol in het Vlaams verzet tegen de Franse overheersing. Naast het Belfort zijn er nog tal van prachtige gebouwen van het Provinciaal Hof en het Postgebouw die u kan bewonderen op de Markt.

Rond het marktplein bevinden zich tal van caféetjes, restaurants en winkels. De Markt wordt gekenmerkt door de typische gebouwen met trapgevels die ook ’s avonds prachtig verlicht zijn. De markt is sfeer à volonté zowel overdag als 's avonds.

Wist u ook dat de dag van vandaag de Reien nog steeds ondergronds langs de markt verder doorstromen?

Andere activiteiten op de Grote Markt

  • Iedere woensdagvoormiddag kan u tevens kuieren op de wekelijkse markt om de Brugse specialiteiten te ontdekken.
  • Tijdens de kerst- en eindejaarsperiode is er steeds de kerstmarkt met een leuke ijspiste voor jong en oud.
  • Ook wordt op dit plein ondermeer de start gegeven voor de jaarlijkse Ronde van Vlaanderen.

lees meer

foto: Jan Darthet 

Number of views (16521)/Comments (0)